COVID-19 – Rude Strand Højskole, januar 2022

Kære kommende højskolekursist

Covid-19 restriktionerne er ophævet for højskoler, og dermed er Rude Strand Højskole igen åbnet.

Vi glæder os til at invitere indenfor – og vi gør det med åbne øjne. Vi er udmærket klar over, det udgør en risiko for smitte, når mennesker fra hele landet mødes og er sammen om at synge, samtale og spise i de samme lokaler i seks dage. Det er også derfor, vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt, for at smitten ikke kommer ind på højskolen. Men det vil være naivt at tro, at det helt kan undgås i alle ugerne.

Når vi alligevel mener, det er forsvarligt at åbne, er det, fordi eventuelle sygdomsforløb nu heldigvis bliver både kortere og mildere end før vaccinerne. Og dermed synes vi, muligheden for at komme på højskole tæller mere end risikoen for at blive smittet med Covid-19.

Det, der selvfølgelig optager os mest er, at smitten ikke kommer ind på højskolen. Hvordan vi gør det bedst, muligt, kan du læse om her:

Sådan gør vi det, når vi passer godt på hinanden:

Vi forventer af vores kursister, at langt de fleste har fået 3. og måske snart 4. stik. Derudover beder vi hver enkelt om at lade sig teste før ankomsten. Denne test må højst være 48 timer gammel ved ankomst på skolen. Hvis dette er vanskeligt har vi på højskolen mulighed for at kvikteste, og vi har uddannet personale til opgaven.

Som ikke vaccineret gæst skal man kontakte højskolen inden kursusstart, og ud over test inden ankomst, skal man som ikke vaccineret gæst på Rude Strand Højskole yderligere testes én gang i løbet af opholdet hos os.

Vores gode rutiner med grundig håndvask, afspritning af hænder og god afstand gælder selvfølgelig fortsat.

Vi har spritstationer overalt på skolen, og vi spritter hænder hver gang, vi forlader et lokale og går ind i et nyt. Og selvfølgelig med ekstra opmærksomhed, når vi går til madbuffeten.

Hele personalet på Rude Strand Højskole samt gæsteundervisere og andre med ærinde på skolen er vaccinerede efter de til enhver tid gældende anbefalinger for Danmark – eller gyldigt testede.

Hvis man under opholdet hos os mærker Covid-19 relaterede symptomer, skal man med det samme henvende sig til personalet. Vi kender rutinerne for både afklaring og hjælp.

Hvis man i løbet at kurset konstateres smittet, må man selvfølgelig forlade højskolen med det samme. Kurset fortsætter for de øvrige kursister.

Hvis man har nogen som helst tegn på symptomer på Covid-19 ved kursets begyndelse, må man selvfølgelig ikke møde op. Men må glæde sig til at komme på højskole en anden gang.

Vi ønsker alle et godt og trygt højskoleophold!