At være højskolekursist i en coronatid

Vi glæder os til at byde dig velkommen på vores højskole. Og vi er glade for, at – selv i en coronakrisetid – finder sundhedsmyndighederne det vigtigt, at man stadig har mulighed for at komme på højskole.

For at undgå smittespredning på kurserne følger vi naturligvis fra dag til dag Sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Og når vi holder os strengt til dem, kan og tør vi fortsat invitere vores gæster indenfor.

Først og fremmest gælder naturligvis de regler, vi efterhånden er godt trænede i at overholde: Hold afstand, nys i albuen, vær grundig med håndvask og sprit. Der er spritstationer overalt på højskolen.

Det med afstanden er jo helt centralt, når vi skal undgå smitte. Derfor vil I møde lidt flere regler på højskolen, end vi ellers bryder os om at have.

Alle kursister skal kunne fremvise en ny, negativ test ved ankomst til højskolen. Hele højskolens personale bliver testet jævnligt.

Alle bærer mundbind eller skærm, når vi bevæger os rundt på skolen. Først når vi sidder i grupperne i spisesalen og i foredragssalen, må værnemidlerne fjernes.

Desværre er det blevet nødvendigt at aflyse Johns populære morgenmotion ind til videre. Vi vil fortsat ind i mellem tilbyde guidede gåture. Dette også med god afstand.

Det er ikke muligt at benytte motionscykler etc – ligesom dagens aviser i dagligstuen er lagt væk for en tid.

For hurtigst muligt at inddæmme eventuel smitte vil I under opholdet være placerede i fem mands grupper. Dette gælder både i spisesalen og i foredragssalen.

Vores gode køkken vil gøre sig umage med at servere jeres mad med høj opmærksomhed på sikkerheden. Af den grund vil der ikke være den store buffet, som nogle af jer kender den. I stedet vil I få serveret alle måltider ved bordene. Ligesom personalet tager sig af al oprydning, udluftning og afspritning efter spisning.

Ellers bestræber vi os på at gøre det så nemt som muligt for jer at overholde retningslinjerne. Så I først og fremmest kan slappe af og nyde højskolestemningen. Afstribninger på gulvene skal hjælpe os alle sammen med at være opmærksomme.

Har man nogen som helst symptomer på COVID-19, må vi desværre bede jer om at blive hjemme denne gang. Hvis ét af medlemmerne i familiegruppen i løbet af kurset viser sig smittet med COVID-19, er det et krav fra sundhedsmyndighederne, at alle i familiegruppen skal tage hjem hurtigst muligt. Og blive testet.

Når du ankommer til højskolen, vil kurset begynde med en grundig gennemgang af retningslinjerne.

Når alt dette – desværre nødvendige –  er sagt, så glæder vi os til et godt kursus med gode vitaminer til hjerne og hjerte. Heldigvis må vi stadig dyrke fællesskabet og hinanden. Bare med sikker afstand i en periode.

Med venlig hilsen
Personalet på Rude Strand Højskole, Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere

Ved ankomsten:
* Afsprit hænder ved hovedindgangen
* Gå til receptionen efter nøgle og navneskilt
* Gå på værelset med kufferterne
* Gå i spisesalen, find dit fem-mands-gruppe-bord og nyd hjemmebagte boller og kaffe
* Herefter fælles intro med retningslinjer i foredragssalen, hvor vi igen sidder i vores fem-mands-gruppe