Håndtering af corona på Rude Strand Højskole

Kære kursist

Vi glæder os til at byde dig velkommen på vores højskole. Vi kan love dig et kursus fyldt med fællessang og givtigt samvær – selv i en tid, hvor der selvfølgelig er nogle få og overskuelige regler, vi skal overholde af hensyn til hinandens tryghed.

For at undgå smittespredning på kurserne, følger vi selvfølgelig løbende, Sundhedsmyndighedernes retningslinjer for at undgå COVID-19 smitte. Indtil videre har det heldigvis vist sig, at vi godt kan levere god højskole med det hele og samtidig efterleve, hvad der er blevet os pålagt.

For det første gælder selvfølgelig de regler, vi efterhånden er godt trænede i at overholde: Hold afstand, nys i albuen, vær grundig med håndvask og sprit. Der er spritstationer overalt på højskolen.

Det med afstanden er jo helt centralt, når vi skal undgå smitte. Og selv om vi gerne må arrangere os i 8-10-mands grupper, har vi her på Rude Strand Højskole bestemt, at seks-mands-grupper fungerer bedst for os. Det betyder i praksis, at vi sidder i det samme selskab af seks personer, når vi spiser, og når vi opholder os i foredragssalen.

Når vi bevæger os uden for spisesalen og foredragssalen gælder igen de regler, vi kender så godt: Hold en meters afstand (og to meter, hvis vi synger) – og pas i det hele taget bare godt på hinanden.

Har man nogen som helst symptomer på COVID-19, må vi desværre bede jer om at blive hjemme denne gang. Hvis én af medlemmerne i familiegruppen i løbet af kurset viser sig smittet med COVID-19, er det et krav fra sundhedsmyndighederne, at alle i familiegruppen skal tage hjem hurtigst muligt. Og blive testet.

Ellers har vi bestræbt os på at gøre det så nemt som muligt for jer at overholde retningslinjerne. Så I først og fremmest kan slappe af, nyde højskolestemningen – og udsigten!

Vores superkøkken vil gøre sig umage med at servere den lækre mad efter alle kunstens coronaregler. Der vil ikke være den store buffet, som nogle af jer kender den. I stedet vil I få serveret fine frokostfade i grupperne, hvilket faktisk er blevet rigtig godt modtaget af vores kursister.

Når du ankommer til højskolen, vil kurset begynde med en gennemgang af retningslinjerne, og så skal vi ellers bare i gang med at nyde at være på højskole sammen.

Med venlig hilsen
Personalet på Rude Strand Højskole, Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere

Iagtag dette ved ankomsten:
1. Afsprit hænder ved hovedindgangen
2. Gå til reception efter nøgle, navneskilt og den højskolesangbog, du skal bruge under hele kurset.
3. Gå på værelset med kufferterne
4. Gå i spisesalen, find dit seks-mands-gruppe-bord og nyd hjemmebagte boller og kaffe
5. Herefter fælles intro med retningslinjer i foredragssalen, hvor vi igen sidder i vores seks-mands-gruppe