Med nordlys i øjnene – Grønland

Kursus nr. 4 – 2022
OBS: Få pladser

Er Grønland til salg? Og hvad vil det i så fald betyde for Danmark, hvis plads i verden i høj grad har været bestemt af, at Grønland er en del af riget? Vil Danmark blive lige så irrelevant i international politik som Luxembourg? Hvad betyder det for det grønlandske folk, at USA, Kina og Rusland forstærker deres tilstedeværelse? Og hvordan påvirker klimaforandringerne og jagten på guld, ædelstene og uran de små samfund langt mod nord?

På dette kursus dykker vi uden fordomme ned i den grønlandske virkelighed. Vi ser fakta i øjnene og hylder samtidig det mageløst smukke land med dets modige og humoristiske folkefærd. Vi skal besøge Det Grønlandske Hus i Aarhus og til kaffemik med husets direktør Tanja Nielsen.

Kom og mød:
• Martin Breum, forfatter og journalist
• Iben Mondrup, forfatter
• Thorkild Kjærgaard, historiker og tidl. lektor ved Grønlands Universitet
• Uwe Lindholdt, biolog, cand scient.
• Ulla Strudsholm, journalist og læge
• Konrad Nuka Godtfredsen, tegner og grafiker
• Lisbeth Valgreen, cand. mag. i eskimologi og arktiske studier og forfatter
• Nauja Lynge, forfatter og debattør
• Else Danielsen, skuespiller og maskedanser

Udflugt til:
Det Grønlandske Hus i Aarhus

“Med nordlys i øjnene – Grønland” varer fra 24.-29. januar 2022

Kursusledere: Tanja Nielsen, direktør Det Grønlandske Hus, Aarhus og Helle Bak Holvad, forstander

Klik for detaljeret program:

Pdf-fil, A4, foldes på højkant)

Pris: 4.650 kr. ved enkeltværelse med havudsigt og med delt bad/toilet med naboværelset.
Rabat: 400 kr. ved delt dobbeltværelse med havkig.
Rabat: 400 kr. ved enkeltværelse uden havudsigt.
Tillæg: 600 kr. ved enkeltværelse med havudsigt og eget badeværelse.

Klik for tilmelding til “Med nordlys i øjnene – Grønland” – Rude Strand Højskole