Medarbejderne

“Vores mål er at lave rigtig god, traditionel højskole fuld af livsglæde og berigende samvær. Sammen skal vi glæde os over livets gave.”


Carsten Holvad – Helle Holvad
Forstanderpar

Helle og Carsten tiltrådte som forstandere den 1. maj 2017.
De kom til Rude Strand Højskole fra Vivild Efterskole, hvor de med stor dygtighed var forstandere fra 2000.


køkkenchef Rude Strand Højskole kok seniorhøjskole
Frits Kristensen
Køkkenchef

Frits Kristensen er garanten for, at skolen byder på dejlig mad.
Til alle måltider. Hver dag.
Frits Kristensen har 30 års erfaring med køkkendrift, bla. fra Egmonthøjskolen.
Bl.a. fordi han sammen med de øvrige ansatte i køkkenet arbejder på, at næsten al mad er lavet fra bunden, er højskolens køkken efterhånden blevet berømmet videnom af kursister.
– Vores køkken har sjæl, og her på Rude er vi alle som en familie, hvor det bærende er et rigtig godt fællesskab, siger køkkenchefen.



Birgit Friis
Kontor og bogholderi

Birgit Friis er uddannet inden for finanssektoren og arbejdede som bogholder/sekretær på en efterskole, inden hun kom til Rude, hvor hun nyder at være et sted, hvor både ansatte og kursister føler, at der er en familiær ånd.
Før oplevede hun unge mennesker blomstre efter et år på efterskolen. Nu oplever hun, “at det samme sker med seniorer, der har været en uge på højskole, og det er så livsbekræftende at se.”



Marie Juul
Kontoret

Marie Juul er bl.a. uddannet blomsterbinder og har i de senere år arbejdet som all-round kontormedarbejder.
Om jobbet på højskolen fremhæver hun, hvor dejligt livsbekræftende det at opleve, “hvordan kursisternes ryg er meget rankere, skuldrene mere sænket, og rollatoren kører noget hurtigere, end da de ankom”, når et ophold slutter.



Alina-Elena Zahavi
Rengøring

Som højskolens rengøringsdame er Alina den person, de fleste kursister møder som den allerførste om morgenen. Hun er uddannet handicaphjælper, har altid et smittende smil og en sød replik på læberne, og glæder sig over at kunne hjælpe sine medmennesker.
“Her er så dejligt at være. Jeg får knus og kram af mange kursister og går glad og tilfreds i seng, når jeg har været på arbejde her”, siger hun.



Dennis Kragh Thomsen
Pedel

Dennis har en 25 år lang fortid som landmand og dermed, som han siger, uddannet “cand. alt muligt”. Dette koblet med den smukke natur, der omgiver skolen, og ikke mindst, at han kan li’ at have med mennesker at gøre, førte ham til jobbet som højskolens pedel.
“Vore kursister vil livet. De er glade og sætter sig ikke i et hjørne og kukkelurer”, fremhæver han om dagligdagen på skolen.


"
Kim Mouritsen
Kok

Kim Mouritsen tog som kun 16-årig hul på sit arbejdsliv som udlært kok og tjener.
Han trives i, hvad han kalder “en rigtig, rigtig god ånd” på Rude Strand Højskole, hvor han nyder at snakke med kursister om både maden og alt andet – og at spise sin frokost på terrassen med den vidunderlige udsigt.



Marianne Møldrup
Kok

Marianne Møldrup er et socialt og aktivt menneske, der elsker vand og friluftsliv.
Derfor er der tryk på ordet “dejligt”, når hun taler om sit arbejde på højskolen:
“Det er dejligt at være her! Fordi jeg er tæt på vandet og i kontakt med kursisterne – og her kommer jo nye mennesker hele tiden.”


personale køkkenassistent Rude Strand Højskole 2019
Mette Holtegård Jensen
Køkkenassistent

Mette Holtegård Jensen “elsker at være på Rude” i samarbejdet med “utroligt ambitiøse kolleger” og mødet med både kursister, der kommer med hver deres livshistorie, og spændende gæstelærere:
“Alt dette giver tilsammen en hverdag med smil, latter og masser af gode oplevelser.”



Hans Hoier Nielsen
Økonomistyring

Hans Hoier Nielsen kommer fra Sønderjylland, er uddannet inden for statskundskab og har både som selvstændig og adm. direktør arbejdet med økonomistyring inden for især energi- og affaldssektoren.
Han havde ikke før haft med højskole-drift at gøre, men så det som en ny og spændende udfordring at prøve at få Rude Strand Højskole “op at stå fra asken af noget gammelt og godt”, da han blev skolens økonomikonsulent.