Seniorakademiet Rude Strand – konference 2019

“Kære oldebørn!”
14. september 2019 kl. 9-17.30

”Kære oldebørn” lød indledningen til invitationen til deltagerne i årets konference på Rude Strand Højskole ved Odder, der bød på oplæg fra en række prominente talere til drøftelser om seniorers/bedsteforældres potentielle rolle i klimadebatten:

*  chef for TV2 Vejret Peter Tanev
*  fhv. EU-kommissær, tidligere miljø-, klima- og energiminister Connie Hedegaard
*  dr. theol., forfatter, tidl. professor og medlem af Etisk Råd Ole Jensen
*  professor v/ Sustainability Science Center, Kbhs. Universitet, Katherine Richardson
*  CSR-chef i COOP, cand. scient i antropologi Thomas Roland

Ønsket med dette års udgave af Seniorakademiet Rude Strand var, at olde- og børnebørn ”må få et godt og spændende liv i en bæredygtig verden, som har løst klimaproblemerne.”

Med dette for øje drøftede de indbudte deltagere, hvordan det stigende antal aktive ældre i Danmark kan bringe deres viden, erfaring og handlekraft i spil – og måske finde en ny identitet som spydspidser – i kampen for klima, fællesskab, demokrati og humanisme ”og dermed være med til at forme fremtiden for vore oldebørn”.

Program for “Kære oldebørn!”
(pdf-fil, foldet A4-ark, tekst på begge sider)

seniorhøjskole konference klima fællesskab Greta Thunberg seniorer oldebørn

Artikel fra Seniorakademiet
i Danske Seniorers medlemsblad, SeniorBladet:
(jpg-fil, A4-størrelse)

Seniorhøjskole seniorer klima Bedsteforældrenes Klimaaktion

Seniorakademiet Rude Strand 2019 var støttet af VELUX FONDEN.

Tilbage til toppen